Sastāvdaļas
- 150 g rīsu
- 200 g šampinjonu
- 1 burkāns
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 paprika
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 300 ml dārzeņu buljona
- sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Sēnes izvāra pusgatavas, sagriež gabaliņos.
- Burkānu un sīpolus sasmalcina.
- Dārzeņus liek katlā, ar biezu apakšu, uzlej ūdeni, līdz pusei, uzliek katlam vāku,sautē uz lēnas uguns.
- Kad dārzeņi ir sautējušies 10 minūtes, ieber kārtu rīsus, palielina uguni, uzvāra.
- Kad viss ir uzvārījies, uguni samazina, turpina sautēt 18-25 minūtes, kamēr gatavs.
- 10-12 minūtes, pirms sautēšanas beigām, pievieno sēnes.
- Uzber sāli un piparus pēc garšas, samaisa, liek veselas ķiploka daiviņas.
- Pēc uguns izslēgšanas, katlam uzklāj dvieli, atstāj mazliet nostāvēties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!