Dārzeņu krēmzupa ar brokoļiem un sieru

Dārzeņu krēmzupa ar brokoļiem un sieru Foto: Dārzeņu krēmzupa ar brokoļiem un sieru

Sastāvdaļas

  • 1/4 glāzes+2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 1 neliels kabacis
  • 1 vidēja lieluma burkāns
  • 1 sīpols
  • 1/4 glāzes miltu
  • 2 glāzes piena-sviesta maisījuma
  • 2 glāzes dārzeņu buljona
  • 340 g brokoļu
  • 1/8 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 225 g Čederas siera
  • rupjā sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Lielā katlā uzvāra ūdeni un pieber sāli.
  2. Katlā liek brokoļus un vāra 2-3 minūtes.
  3. Ātri izvelk brokoļus no katla un liek bļodā ar ledainu ūdeni.
  4. Kad brokoļi ir atdzisuši, tos nosusina un noliek malā.
  5. Sīpolu un burkānu cep 2 ēdamkarotēs kausēta sviesta, lai tie paliek mīksti, bet nepārvēršas putrā, noliek malā.
  6. Lej 1/4 glāzes kausēta sviesta pannā, pievieno miltus,maisa 2-3 minūtes. 
  7. Lēni pielej piena-sviesta maisījumu, dārzeņu buljonu, sakuļ viendabīgā masā.
  8. Pievieno muskatriekstu - samaisa, uzliek vāku, vāra, uz vidējas uguns, 20 minūtes.
  9. Samazina uguni līdz minimumam, pievieno sīpolus, burkānus, brokoļus, pielej vēl dārzeņu buljonu, ja masa ir bieza.
  10. Samaisa, uzliek vāku, vāra 25-30 minūtes.
  11. Brokoļus sastampā, liek katlā, pievieno pusi rīvēta siera, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  12. Pasniedzot zupu šķīvjos, katrā šķīvī ber nelielu kaudzīti, atlikušā rīvētā siera.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes