Dārzeņu asorti degvīnā

Dārzeņu asorti degvīnā Foto: Dārzeņu asorti degvīnā

Sastāvdaļas

  • 50 ml degvīna
  • 50 ml 9% etiķa
  • 6 lauru lapas
  • 4-5 ķiploka daiviņas
  • 4 krustnagliņas
  • 4 smaržīgie pipari
  • 4 melno piparu graudiņi
  • 2 ķiršu lapas
  • 2 mārrutku lapas
  • dilles
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • gurķi
  • tomāti
  • kabači

Pagatavošana

  1. Tīrās, sterilizētās burkās liek tīrus, sausus dārzeņus, liek tos pamīšus.
  2. Burkās liek pusi zaļumu, sagrieztus ķiplokus, atlikušo pusi liek virsū dārzeņiem.
  3. Pārlej ar karstu ūdeni, viegli aizvāko, tad ūdeni nolej katlā.
  4. Ūdenim pieber cukuru, sāli - uzvāra, pielej degvīnu, etiķi, vēlreiz uzvāra.
  5. Pārlej dārzeņiem, aizvāko.
  6. Burkas apgriež otrādi, atstāj apsegtas ar siltu drānu līdz nākamās dienas rītam, pēc tam uzglabā jebkurā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes