Sastāvdaļas
- 50 ml degvīna
- 50 ml 9% etiķa
- 6 lauru lapas
- 4-5 ķiploka daiviņas
- 4 krustnagliņas
- 4 smaržīgie pipari
- 4 melno piparu graudiņi
- 2 ķiršu lapas
- 2 mārrutku lapas
- dilles
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes sāls
- 1 tējkarote malta koriandra
- gurķi
- tomāti
- kabači
Pagatavošana
- Tīrās, sterilizētās burkās liek tīrus, sausus dārzeņus, liek tos pamīšus.
- Burkās liek pusi zaļumu, sagrieztus ķiplokus, atlikušo pusi liek virsū dārzeņiem.
- Pārlej ar karstu ūdeni, viegli aizvāko, tad ūdeni nolej katlā.
- Ūdenim pieber cukuru, sāli - uzvāra, pielej degvīnu, etiķi, vēlreiz uzvāra.
- Pārlej dārzeņiem, aizvāko.
- Burkas apgriež otrādi, atstāj apsegtas ar siltu drānu līdz nākamās dienas rītam, pēc tam uzglabā jebkurā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!