Dārzeņi sinepju marinādē

Dārzeņi sinepju marinādē Foto: Dārzeņi sinepju marinādē

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. sešām ½ l tilpuma burkām:

  • 300 g jaunu kabaču
  • 800 g brokoļu
  • 500 g zaļo pupiņu
  • 2 sarkanā saldā piparu pākstis (apm. 400 g)
  • 250 g sīpolu
  • 2 kolrābji (apm. 500 g)
  • 250 g nelielu tomātu
  • 300 g sāls
  • 1 gabaliņš valrieksta lieluma ingvera
  • 114 l baltvīna etiķa
  • 200 g cukura
  • 1 ēdamkarote maltā dzeltenā ingvera
  • 1 ēdamkarote angļu sinepju pulvera
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 1 ēdamkarote ar kaudzi kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Kabačus un brokoļus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos.
  2. Brokoļu kātiņus notīra un sagriež ripiņās.
  3. Pupiņas nomazgā, nogriež pākstīm galus, noņem ārējās šķiedras un sagriež apm. 2 cm garos gabaliņos.
  4. Saldā pipara pākstis gareniski pārgriež uz pusēm.
  5. Nogriež kātiņus, izņem iekšējās sieniņas un sēklas.
  6. Iztīrītās pākstis sagriež četrstūrainos gabaliņos.
  7. Sīpolus notīra un gareniski pārgriež uz pusēm.
  8. Kolrābjus nomizo un sagriež četrstūrainos gabaliņos.
  9. Tomātus nomazgā un ar adatu vairākās vietās pārdur mizu.
  10. Sagatavotos dārzeņus ieliek bļodā un sajauc ar sāli.
  11. Uzliek šķīvi un noslogo.
  12. Liek vēsā vietā 24 stundas ievilkties (ne ledusskapī).
  13. Nākamajā dienā dārzeņus ieliek sietā, noskalo ar aukstu ūdeni un labi notecina.
  14. Nomizo ingveru un izspiež caur ķiploku spiedi.
  15. Pievieno etiķi, cukuru, garšvielas un sajauc ar dārzeņiem.
  16. Visu masu karsē, līdz tā sāk vārīties.
  17. Uz lēnas uguns vāra apm. 7 minūtes, līdz dārzeņi ir gatavi ēšanai.
  18. Ar putojamo karoti izceļ dārzeņus no novārījuma un pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
  19. Nelielā daudzumā auksta ūdens iejauc kartupeļu cieti.
  20. Novārījumu vēlreiz uzkarsē un pieliek kartupeļu cieti.
  21. Mērci vāra apm. 5 minūtes, līdz tā iebiezē.
  22. Tad pārlej dārzeņiem.
  23. Burkas tūlīt aizvāko.
  24. Ļauj vismaz 4 nedēļas ievilkties.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes