Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. sešām ½ l tilpuma burkām:
- 300 g jaunu kabaču
- 800 g brokoļu
- 500 g zaļo pupiņu
- 2 sarkanā saldā piparu pākstis (apm. 400 g)
- 250 g sīpolu
- 2 kolrābji (apm. 500 g)
- 250 g nelielu tomātu
- 300 g sāls
- 1 gabaliņš valrieksta lieluma ingvera
- 114 l baltvīna etiķa
- 200 g cukura
- 1 ēdamkarote maltā dzeltenā ingvera
- 1 ēdamkarote angļu sinepju pulvera
- 1 tējkarote malta koriandra
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 ēdamkarote ar kaudzi kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Kabačus un brokoļus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos.
- Brokoļu kātiņus notīra un sagriež ripiņās.
- Pupiņas nomazgā, nogriež pākstīm galus, noņem ārējās šķiedras un sagriež apm. 2 cm garos gabaliņos.
- Saldā pipara pākstis gareniski pārgriež uz pusēm.
- Nogriež kātiņus, izņem iekšējās sieniņas un sēklas.
- Iztīrītās pākstis sagriež četrstūrainos gabaliņos.
- Sīpolus notīra un gareniski pārgriež uz pusēm.
- Kolrābjus nomizo un sagriež četrstūrainos gabaliņos.
- Tomātus nomazgā un ar adatu vairākās vietās pārdur mizu.
- Sagatavotos dārzeņus ieliek bļodā un sajauc ar sāli.
- Uzliek šķīvi un noslogo.
- Liek vēsā vietā 24 stundas ievilkties (ne ledusskapī).
- Nākamajā dienā dārzeņus ieliek sietā, noskalo ar aukstu ūdeni un labi notecina.
- Nomizo ingveru un izspiež caur ķiploku spiedi.
- Pievieno etiķi, cukuru, garšvielas un sajauc ar dārzeņiem.
- Visu masu karsē, līdz tā sāk vārīties.
- Uz lēnas uguns vāra apm. 7 minūtes, līdz dārzeņi ir gatavi ēšanai.
- Ar putojamo karoti izceļ dārzeņus no novārījuma un pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās.
- Nelielā daudzumā auksta ūdens iejauc kartupeļu cieti.
- Novārījumu vēlreiz uzkarsē un pieliek kartupeļu cieti.
- Mērci vāra apm. 5 minūtes, līdz tā iebiezē.
- Tad pārlej dārzeņiem.
- Burkas tūlīt aizvāko.
- Ļauj vismaz 4 nedēļas ievilkties.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!