Sastāvdaļas
- 2 burkāni
- 2 puravi
- 2 dažādu krāsu paprikas
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 200 g saldētu zirņu vai pupiņu
Mērcei:
- 140 g asā kečupa
- 50 g sojas
- 1-2 tējkarotes malta ingvera
- 1/2-1 tējkarote Sambal Oelek garšvielas
- 50 g valriekstu vai lazdu riekstu
Pagatavošana
- Nomizo burkānus, noskalo puravus, paprikas, sagriež sloksnītēs.
- Pannā sakarsētā eļļā dārzeņus, nepatraukti maisot, 5 minūtes cep, pievieno zirņus.
- Samaisa mērces sastāvdaļas, pievieno Sambal Oelek garšvielu.
- Mērci pārlej dārzeņiem un dažas minūtes sautē. Pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem, pasniedz ar rīsiem.
- Sambal Oelek garšviela - sajauc maltu čili, maltu papriku un vīna etiķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!