Sastāvdaļas
- 100 g ziedkāpostu
- 100 g brokoļu
- 100 g zaļo zirnīšu
- 100 g pākšu pupiņu
- 1 tējkarote sāls
- 1 sīpols
- 1 tējkarote sviesta
- 2 ēdamkarotes saldā krējuma
- 150 ml dārzeņu novārījuma
- 0.5 tējkarotes sausā dārzeņu buljona
- 40 g siera
- milti
Pagatavošana
- Dārzeņus notīra, sagriež, pārlej ar 1/2 litra viegla sālīta ūdens un sautē apmēram 20 - 25 minūtes.
- Notecina sietā, 150 ml novārījuma atstāj mērcei.
- Sakapā sīpolu un apsautē sviestā.
- Pārkaisa ar miltiem un, nepārtraukti maisot, pievieno krējuma un dārzeņu novārījuma maisījumu.
- Pieliek dārzeņu buljonu.
- Pieliek gabaliņos sagrieztu sieru un uzkarsē.
- Pirms pasniegšanas notecinātos dārzeņus pārlej ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!