Dāņu gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti
Citu tautu receptes
ābolu sidra etiķis
anīsa zvaigzne
brūnais cukurs
dzērveņu sulas koncentrāts
eļļa
ķiploks
kviešu milti
maltā gaļa
minerālūdens
ola
sāls
Santa Maria ingvers
Santa Maria kanēļkoka mizas
Santa Maria krustnagliņas
Santa Maria lauru lapas
Santa Maria malti melnie pipari
Santa Maria muskatrieksts
Santa Maria Smaržīgie pipari
sarkanais kāposts
sīpols
sviests
Foto: Santa Maria publicitātes fotogrāfija
Sastāvdaļas
Gaļas bumbiņas:
- 400 g maltā gaļa
- 1 tējk. sāls
- 0,5 gab. sīpols
- 1 daiviņa ķiploks
- 1 ola
- 50 g kviešu milti
- 1 dl minerālūdens
- 1 tējk. Santa Maria Smaržīgie pipari
- 0,5 tējk. Santa Maria ingvers, malts
- 10 gab. Santa Maria krustnagliņas
- 0,5 tējk. Santa Maria muskatrieksts
- eļļa
Sarkanais kāposts:
- 1 kg sarkanais kāposts
- 50 g sviests
- 1 dl ābolu sidra etiķis
- 2.5 dl dzērveņu sulas koncentrāts
- 4. ēd.k. brūnais cukurs
- 2 gab. Santa Maria lauru lapas
- 3 anīsa zvaigznes
- 2 gab. Santa Maria kanēļkoka mizas
- sāls
- Santa Maria Malti melnie pipari
Pagatavošana
Gaļas bumbiņas:
- Samaisiet malto gaļu ar sāli, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestu ķiploku, olu un kviešu miltiem. Pievienojiet minerālūdeni un garšvielas.
- Atpūtiniet masu ledusskapī 30 minūtes.
- Veidojiet masu nelielu bumbiņu formā un apcepiet eļļā.
Sarkanais kāposts:
- Sasmalciniet sarkano kāpostu.
- Cepiet kāpostus sviestā uz lielas uguns 5 minūtes.
- Pievienojiet ābolu etiķi, sulu, brūno cukuru, lauru lapas un garšvielas. Sutiniet uz lēnas uguns 30 minūtes. Pievienojiet sāli un piparus.
Gaļas bumbiņas un sarkanie kāposti ir klasika uz Ziemassvētku galda! Šeit jūs atradīsiet recepti dāņu vintage stilā. Izmēģiniet!
... reizes
Šodien skatītākās receptes