Cukurgailīši

Cukurgailīši Foto: Cukurgailīši

Sastāvdaļas

  • 250-300 g medus
  • 1 tējk. malta ingvera
  • sviests
  • citrona sula vai lakrica

Pagatavošana

  1. Katlā sajauc medu ar ingveru, uz ļoti mazas uguns vāra 1,5-2 stundas.
  2. Lai medus nepārietu pāri malām, pastāvīgi maisa, vāra tik ilgi, kamēr medus-ingvera lāse, nokrītot uz galda virsmas, nesacietē.
  3. Masu atdzesē, lejot lēzenā traukā un pēc tam, salaužot gabaliņos, vai arī uzreiz lejot silikona formiņās, kuras iepriekš ieziež ar sviestu vai eļļu.
  4. Pēc vēlēšanās medus- ingvera masai var pievienot 1/2 tējkarotes citrona sulas vai lakricas novārījumu.
  5. Var pagatavot ledenes uz kociņa.

Šīs ledenes ļoti noder pret klepu. Dienā var apēst 3-4 ledenes un nepamanīsiet, ka klepus būs prom!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes