Sastāvdaļas
- 250-300 g medus
- 1 tējk. malta ingvera
- sviests
- citrona sula vai lakrica
Pagatavošana
- Katlā sajauc medu ar ingveru, uz ļoti mazas uguns vāra 1,5-2 stundas.
- Lai medus nepārietu pāri malām, pastāvīgi maisa, vāra tik ilgi, kamēr medus-ingvera lāse, nokrītot uz galda virsmas, nesacietē.
- Masu atdzesē, lejot lēzenā traukā un pēc tam, salaužot gabaliņos, vai arī uzreiz lejot silikona formiņās, kuras iepriekš ieziež ar sviestu vai eļļu.
- Pēc vēlēšanās medus- ingvera masai var pievienot 1/2 tējkarotes citrona sulas vai lakricas novārījumu.
- Var pagatavot ledenes uz kociņa.
Šīs ledenes ļoti noder pret klepu. Dienā var apēst 3-4 ledenes un nepamanīsiet, ka klepus būs prom!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!