Cūku ribiņas augļu mērcē

Cūku ribiņas augļu mērcē Foto: Cūku ribiņas augļu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas ribiņu
  • 3 - 4 ēdamkarotes ābolu biezeņa
  • 1 pētersīļa sakne
  • sāls, cukurs, pipari
  • rīvēta citrona miziņa
  • mazliet malta kanēļa
  • saberztas krustnagliņas
  • 3 - 4 ēdamkarotes sarkanvīna
  • 1 burkāns
  • rīvmaize
  • neliels selerijas gabals
  • 1/2 purava
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • margarīns vai eļļa

Pagatavošana

  1. Ribiņas sacērt nelielos gabalos, pārlej ar 3 glāzēm karsta ūdens, uzvāra, nosmeļ putas, pieliek garšsaknes, sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un lēni vāra 1,5 - 2 stundas.
  2. Neizņemtas no buljona, ribiņas atdzesē.
  3. Atdzesētas ribiņas izņem no buljona, nosusina, apviļā rīvmaizē un cep sakarsēta margarīnā vai eļļā, kamēr paliek brūnas.
  4. Buljonam nosmeļ tauku kārtiņu un izkāš.
  5. Ābolu biezeni sajauc ar cukuru, kanēli, krustnagliņām, citrona miziņu, atšķaida ar buljonu, pielej mazliet sarkanvīna.
  6. Mērci uzvāra un pārlej ribiņām. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes