Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote dzeramās sodas
- 2 tējkarotes malta kanēļa
- 1/2 tējkarote malta muskatrieksta
- 300 g pūdercukura
- 1 vaniļas pupiņa(atdalīta, sēklas saspiestas piestā)
- 3 olas
- 250 ml saulespuķu eļļas
- 300 g rīvētu cukīni
- 100 g rozīņu
- 210 g grauzdētu pekanriekstu
Skābā krējuma un laima glazūrai:
- 225 g pūdercukura
- 360 g skābā krējuma
- 1 laima rīvētas miziņas
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 22 cm lielu kūkas formu.
- Samaisa miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kanēli un muskatriekstus dziļā bļodā un noliek maliņā līdz šis maisījums būs nepieciešams.
- Atsevišķā bļodā sakuļ cukuru, vaniļas pupiņas sēkliņas, olas un eļļu, un pievieno to miltu maisījumam. Tad pievieno sarīvētos cukīni,rozīnes un 140 g pekanriekstu. Visu kārtīgi samaisa un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā. Liek cepties uz aptuveni 1-1,5 stundām. Kad kūka izcepusies,atdzesē to apmēram 5 minūtes un tad liek to uz seklas paplātes, lai atdzesētu to pilnībā.
- Tikmēr sāk gatavot glazūru - lēnā tempā sakuļ pūdercukuru, skābo krējumu un laima miziņas ar elektrisko putotāju līdz masa kļūst viendabīga.
- Izņem kūku no formas un dekorē ar sagatavoto glazūru un atlikušajiem pekanriekstiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!