Sastāvdaļas
- 1,5 kg cūkgaļas filejas
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
- 100 g siera
- augu eļļa cepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs.
- Gaļas šķēles izdauza ar gaļas āmuriņu no abām pusēm.
- Gaļas šķēles apsāla un sapiparo no abām pusēm.
- Samaisa majonēzi, sinepes, saspiestus ķiplokus.
- Majonēzes maisījumu plānā kārtiņā uzklāj gaļas šķēlēm.
- Sieru sagriež gabaliņos.
- Siera gabaliņus, pa vienam, liek uz katras gaļas šķēles.
- Gaļu satin ruletēs, aiztaisa ar koka iesmiņu.
- Sakarsētā augu eļļā, uz lielas uguns, ruletes cep pannā, no abām pusēm, 1 minūti, kamēr rodas sarkanīga garoziņa.
- Lai gaļas ruletes labi izceptos, tās pannā nevajag kustināt, kamēr nav jāapgriež otrādi.
- Ruletes liek katlā,uzlej verdošu ūdeni(apmēram 1 cm virs gaļas), sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.
- Ruletes pasniedz ar kartupeļu biezputru un salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!