Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas
- 3 sīpoli
- 2 burkāni
- 2-3 lauru lapas
- 1 tējkarote maltu piparu maisījuma
- sāls
- 2 ēdamkarotes miltu
- 150 g skābā krējuma
- 300 ml gaļas buljona vai ūdens
- 50 g sviesta
- pētersīļi, dilles
- 2-3 ķiploka daiviņas
Pagatavošana
- Cūkgaļu sagriež 3 cm lielos gabaliņos, apsāla, sapiparo ar piparu maisījumu.
- Cūkgaļu cep pusē taukvielu, kamēr tā mazliet apbrūnē.
- Citā pannā, atlikušajās taukvielās sautē sakapātus sīpolus un rīvētus burkānus.
- Sautējamā katlā liek lauru lapas, daļu apcepto sīpolu un burkānu, virsū liek gaļu.
- Gaļai virsū liek sīpolus un burkānus, liek atkal gaļu un virsū atkal sīpolus un burkānus.
- Katlā lej 150 ml buljona vai ūdens, uzliek vāku un vāra uz mazas uguns 1 stundu un 15 minūtes.
- Izkausētā sviestā apcep miltus, pievieno skābo krējumu un izšķīdina ar buljonu vai ūdeni līdz nepieciešamajai konsistencei.
- Pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Pārlej mērci gaļai, uzmanīgi samaisa, pasautē 15 minūtes.
- Nobeigumā pievieno sakapātus zaļumus un ķiplokus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!