Cūkgaļas karbonādes neparastā marinādē

Cūkgaļas karbonādes neparastā marinādē Foto: Cūkgaļas karbonādes neparastā marinādē

Sastāvdaļas

  • 2 laimi 
  • 1 čili pipars
  • 50 g pētersīļu
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 5 cm liels svaiga ingvera gabaliņš
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 tējkarote sāls 
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 700 g cūkgaļas

Pagatavošana

  1. Laimus nomizo, pētersīļus sakapā, ķiplokus sagriež gareniskās, plānās šķēlītēs.
  2. Ingveru sarīvē.
  3. Čili piparu gareniski pārgriež uz pusēm, sagriež sloksnītēs, sēkliņas var atstāt marinādē, tā būs asāka.
  4. Laimu miziņas, ķiplokus, ingveru, pētersīļus, čili piparus liek miezerī, sastampā viendabīgā masā.
  5. Pastai pievieno laimu sulu, olīveļļu, sāli, maltus melnos piparus - samaisa - marināde gatava.
  6. Cūkgaļu sagriež 4 šķēlēs, ierīvē ar marinādi, liek marinēties uz 40-45 minūtēm - uzklāj pārtikas plēvi.
  7. Pannā, ar biezu apakšu, uzkarsē mazliet augu eļļas, aptuveni vidējā temperatūrā.
  8. Cūkgaļas šķēles atbrīvo no marinādes gabaliem, lai tie nedeg, cep no abām pusēm,kamēr izveidojas zeltaina garoziņa - aptuveni 2 minūtes no abām pusēm.  
  9. Cepto cūkgaļu liek veidnē, pārlej ar atlikušo marinādi, cep sakarsētā krāsnī, 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes