Cūkgaļas karbonādes laimu-ingvera marinādē

Cūkgaļas karbonādes laimu-ingvera marinādē Foto: Cūkgaļas karbonādes laimu-ingvera marinādē

Sastāvdaļas

  • 2 laimi
  • 1 čili pipars 
  • 50 g pētersīļu
  • 6 ķiploku daiviņas
  • 5 cm liels svaiga ingvera saknes gabaliņš
  • 100 ml olīveļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarotes maltu melno piparu 
  • 700 g cūkgaļas

Pagatavošana

  1. Laimiem noņem miziņu, pētersīļus sakapā, ķiplokus sagriež gareniskās, plānās šķēlītēs.
  2. Ingvera sakni sarīvē, čili piparu pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas, sagriež sloksnītēs. 
  3. Ja marinādi vēlas asāku, čili sēkliņas var atstāt.
  4. Laimu miziņu, ķiplokus, pētersīļus, čili liek miezerī un saberž biezenī.
  5. Pievieno laimu sulu, olīveļļu, sāli, maltus melnos piparus - samaisa.
  6. Cūkgaļu sagriež 4 šķēlēs, ierīvē ar marinādi, liek traukā marinēties 40-45 minūtes (bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi).
  7. Pannā, ar biezu apakšu, uzkarsē augu eļļu, vidējā temperatūrā. 
  8. Cūkgaļas šķēles cep no abām pusēm, kamēr tās kļūst zeltainas, aptuveni 2 minūtes no katras puses. 
  9. Gaļu liek veidnē, pārlej ar atlikušo marinādi, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes