Sastāvdaļas
- 2 laimi
- 1 čili pipars
- 50 g pētersīļu
- 6 ķiploku daiviņas
- 5 cm liels svaiga ingvera saknes gabaliņš
- 100 ml olīveļļas
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 700 g cūkgaļas
Pagatavošana
- Laimiem noņem miziņu, pētersīļus sakapā, ķiplokus sagriež gareniskās, plānās šķēlītēs.
- Ingvera sakni sarīvē, čili piparu pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklas, sagriež sloksnītēs.
- Ja marinādi vēlas asāku, čili sēkliņas var atstāt.
- Laimu miziņu, ķiplokus, pētersīļus, čili liek miezerī un saberž biezenī.
- Pievieno laimu sulu, olīveļļu, sāli, maltus melnos piparus - samaisa.
- Cūkgaļu sagriež 4 šķēlēs, ierīvē ar marinādi, liek traukā marinēties 40-45 minūtes (bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi).
- Pannā, ar biezu apakšu, uzkarsē augu eļļu, vidējā temperatūrā.
- Cūkgaļas šķēles cep no abām pusēm, kamēr tās kļūst zeltainas, aptuveni 2 minūtes no katras puses.
- Gaļu liek veidnē, pārlej ar atlikušo marinādi, cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!