Sastāvdaļas
- liela cūkgaļas šķēle
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1/2 sīpola
- 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
- 50 ml trekna saldā krējuma
- salvijas lapiņas
- 1,5 tējkarotes sakapātu pētersīļu
Pagatavošana
- Ja cūkgaļas šķēle ir ļoti bieza, to mazliet izdauza ar gaļas āmuriņu.
- Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem.
- Uzkarsē olīveļļu sautējamā katlā, cep gaļu no abām pusēm - aptuveni 6 minūtes, tad liek traukā.
- No sautējamā katla izlej gandrīz visas taukvielas, atstāj aptuveni 1 ēdamkaroti.
- Samazina uguni, cep sakapātu sīpolu - 3-4 minūtes.
- Pielej ābolu etiķi, maisa, kamēr šķidrums ir iztvaikojis - aptuveni 3 sekundes.
- Liek gaļu atpakaļ sautējamā katlā, pielej 1/2 glāzes ūdens, saldo krējumu, pievieno sakapātas salvijas lapiņas, pētersīļus.
- Visu sautē, neuzliekot vāku 5-6 minūtes.
- Gaļu izņem no sautējamā katla, liek traukā, lai "atpūšas".
- Mērci, kas palikusi sautējamā katlā, maisot vāra, kamēr šķidrums ir gandrīz iztvaikojis - palicis aptuveni 3 ēdamkarotes.
- Cūkgaļas karbonādi pasniedz ar mērci, kartupeļu biezeni, svaigiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!