Cūkgaļas karbonāde saldajā krējumā

Cūkgaļas karbonāde saldajā krējumā Foto: Cūkgaļas karbonāde saldajā krējumā

Sastāvdaļas

  • liela cūkgaļas šķēle
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1/2 sīpola
  • 2 ēdamkarotes ābolu etiķa
  • 50 ml trekna saldā krējuma
  • salvijas lapiņas
  • 1,5 tējkarotes sakapātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Ja cūkgaļas šķēle ir ļoti bieza, to mazliet izdauza ar gaļas āmuriņu.
  2. Gaļu ierīvē ar sāli un pipariem.
  3. Uzkarsē olīveļļu sautējamā katlā, cep gaļu no abām pusēm - aptuveni 6 minūtes, tad liek traukā.
  4. No sautējamā katla izlej gandrīz visas taukvielas, atstāj aptuveni 1 ēdamkaroti.
  5. Samazina uguni, cep sakapātu sīpolu - 3-4 minūtes.
  6. Pielej ābolu etiķi, maisa, kamēr šķidrums ir iztvaikojis - aptuveni 3 sekundes.
  7. Liek gaļu atpakaļ sautējamā katlā, pielej 1/2 glāzes ūdens, saldo krējumu, pievieno sakapātas salvijas lapiņas, pētersīļus.
  8. Visu sautē, neuzliekot vāku 5-6 minūtes.
  9. Gaļu izņem no sautējamā katla, liek traukā, lai "atpūšas".
  10. Mērci, kas palikusi sautējamā katlā, maisot vāra, kamēr šķidrums ir gandrīz iztvaikojis - palicis aptuveni 3 ēdamkarotes.
  11. Cūkgaļas karbonādi pasniedz ar mērci, kartupeļu biezeni, svaigiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes