Sastāvdaļas
- 700 g cūkgaļas
- 100 g liellopu gaļas
- 400 g g cūkas kāju
- 2 burkāni
- 1 pētersīļu sakne
- 1 puravs
- 1 sīpols
- 1 maza šķēlīte selerijas saknes
- 6 melno piparu graudiņi
- 2 lauru lapas
- sāls
Pagatavošana
- Izvēlas jaunu, vidēji treknu sivēna gaļu, vislabāk pleca gabalu.
- Kājas pārcērt, nomazgā, pleca gabalu sadala daļās.
- Visu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai gaļa būtu tikko nosegta, uzvāra un noputo.
- Liellopu gaļu apcep brūnu un liek katlā.
- Pieliek notīrītas, nomazgātas garšsaknes, sāli, 1 sagrieztu un bez taukiem apbrūninātu burkānu.
- Galertu vāra uz ļoti lēnas uguns (jo lēnāk vārīsies, jo garšīgāks un dzidrāks tas būs).
- Katlu līdz pusei aizvāko.
- Piparus un lauru lapas pieliek vārīšanās beigās.
- Galerts ir gatavs, kad gaļa viegli atdalās no kauliem.
- Gaļu izņem no šķidruma un sagriež gabaliņos./
- Buljonam nosmeļ taukus un izkāš.
- Ja vēlas, lai galertam būtu ķiploku piegarša, katrā bļodiņā, kuru pirms tam izskalo ar aukstu ūdeni, ieliek pusi daiviņas sasmalcināta ķiploka.
- Bļodiņā sakārto sagrieztu burkānu, pētersīļu, virsū liek gaļās gabaliņus, pārlej ar izkāstu buljonu un novieto vēsā telpā, lai sarecē.
- Pasniedz ar sinepēm vai mārrutkiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!