Sastāvdaļas
- 1 liess cūkgaļas gabals
- 100 g degvīna vai konjaka
- garšvielas pēc izvēles
- rupjā jūras sāls
Pagatavošana
- Cūkgaļu noskalo, nogriež liekos taukus, noņem plēves.
- No visām pusēm gaļu ierīvē ar sāli un garšvielām.
- Gaļu liek dziļā traukā, pārlej ar degvīnu vai konjaku, uzklāj pārtikas plēvi.
- Gaļu liek ledusskapī uz 24-30 stundām.
- Šajā laika posmā, gaļu nepieciešams apgrozīt ik pēc 3 stundām.
- Pēc noteiktā laika, gaļu izņem, noskalo aukstā ūdenī, nosusina ar salveti.
- Tad gaļu vēlreiz ierīvē ar garšvielām (bez sāls).
- Gaļu pakarina vēsā, labi vēdināmā vietā, uz 5-7 dienām.
- Pēc noteiktā laika, gaļu var ēst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!