Cūkgaļas cepetis „Strīpainais ruksītis”

Cūkgaļas cepetis „Strīpainais ruksītis” Foto: Cūkgaļas cepetis „Strīpainais ruksītis”

Sastāvdaļas

 ● 500-700 g cūkgaļas
 ● žāvētas aprikozes
 ● grauzdēti zemesrieksti
 ● rīvēts siers
 ● sāls, pipari
 ● garšvielas gaļai
 ● majonēze

Pagatavošana

  1. Žāvētās aprikozes mērcē ūdenī.
  2. Cūkgaļas gabalu noskalo, iegriež šķēles, nenogriežot līdz galam.
  3. Cūkgaļu mazliet ierīvē ar sāli, pipariem, apkaisa ar garšvielām gaļai - atstāj ievilkties uz 30 minūtēm.
  4. Žāvētām aprikozēm ūdeni nolej, sīki sagriež.
  5. Grauzdētos zemesriekstus sīki sasmalcina.
  6. Aprikozes, zemesriekstus, rīvētu sieru samaisa.
  7. Aprikožu-zemesriekstu-siera maisījumu pilda cūkgaļā, starp šķēlēm.
  8. Gaļas gabalu ietin folijā, liek veidnē, cep 200°C temperatūrā, 45 minūtes.
  9. Pēc 30 minūšu cepšanās, veidni izņem, foliju atver, uzspiež gaļai majonēzes svītriņas, turpina cept 15 minūtes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes