Sastāvdaļas
- 1 cūkas lāpstiņa
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, pipari (pēc garšas)
- 4 tases ābolu sulas
- 1 glāze gaļas buljona
- 3 āboli (izņemtas serdes un sagriezti šķēlītēs)
- 3 vidēja lieluma sīpoli (sagriezti gredzenu pusītēs)
- 1 vesela lauru lapa
Pagatavošana
- Apcep sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini, noliek malā.
- Uzkarsē olīveļļu katlā, uz lielas uguns.
- Cūkgaļu apsāla un sapiparo, liek katlā ar verdošu eļļu.
- Kārtīgi izcep, kamēr rodas skaista, brūna garoziņa, no abām pusēm.
- Samazina uguni līdz minimumam, pievieno ābolu sulu, gaļas buljonu, ābolus, sīpolus un lauru lapu.
- Uzliek katlam vāku un vāra uz nelielas uguns, apmēram 3 stundas.
- Izņem gaļu ar āboliem, noliek uz pasniegšanas šķīvja.
- Palielina uguni līdz vidēji stiprai un vāra katlā palikušo mērci, kamēr tā kļūst bieza.
- Bagātīgi aplej ar mērci cepeti un pasniedz ar āboliem, sīpoliem.
- Rotāšanai var izmantot vārītus brūnos rīsus un pekanriekstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!