Cūkgaļa franču gaumē ar sinepju mērci

Cūkgaļa franču gaumē ar sinepju mērci Foto: Cūkgaļa franču gaumē ar sinepju mērci

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas mīkstuma
  • 2 sīpoli
  • 4 tomāti
  • 200 g cieta siera
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels pētersīļu saišķītis
  • 2 ēdamkarotes saldo sinepju
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. 
  2. Katru šķēlīti viegli izdauza ar gaļas āmuriņu, uzkaisa sāli un piparus. 
  3. Veidnē ieklāj cepamo papīru. 
  4. Gatavo mērci - sakapā pētersīļus, sieru sarīvē uz rupjās rīves. 
  5. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē vai sarīvē uz smalkās rīves.
  6. Pievieno saldās sinepes, majonēzi, visu samaisa.
  7. Gaļas šķēles liek veidnē, virsū izkārto sīpolu gredzenus, virsū sīpoliem liek tomātu gredzenus. 
  8. Virsū tomātiem, biezā slānī liek sinepju mērci. 
  9. Veidnei uzklāj foliju un cep krāsnī, kamēr gaļa ir gatava.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes