Cūkgaļa ar ķiplokiem un rozmarīnu

Cūkgaļa ar ķiplokiem un rozmarīnu Foto: Cūkgaļa ar ķiplokiem un rozmarīnu

Sastāvdaļas

 ● 1200 g cūkgaļas
 ● 10 ķiploka daiviņas
Marinādei:
 ● 1 ēdamkarote sāls
 ● 1/2 ēdamkarotes maltu piparu
 ● 1/2 ēdamkarotes kaltēta rozmarīna
 ● 1,5 citronu sulas
 ● 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
 ● 3 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

    1. Visas marinādes sastāvdaļas samaisa bļodā.
    2. Notīrītas ķiploka daiviņas sabaksta cūkgaļā.
    3. Cūkgaļu ar ķiplokiem liek marinādē un atstāj uz nakti vai labāk uz 24 stundām(ja laika nav, tad vismaz uz 4 stundām).
    4. Gaļu marinēties liek ledusskapī.
    5. Gaļu izņem no marinādes un liek veidnē, ar taukiem uz augšu.
    6. Veidni pārklāj ar foliju un cep 190°C temperatūrā, 1 stundu.
    7. Noņem foliju un turpina cept 30-50 minūtes.
    8. Gatavai gaļai, tās iekšējā temperatūra ir 70 grādi - varat izmantot termometru.
    9. Gaļu izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm, tad sagriež šķēlēs.
    10. Gaļu pasniedz ar dārzeņiem vai salātiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes