Sastāvdaļas
- 700 g cūkgaļas
- 5-6 ķiploka daiviņas
- graudaino sinepju mērce
- rupjā sāls
- malti melnie pipari
Pagatavošana
- Ķiplokus sagriež gareniski plānās šķēlītēs.
- Cūkgaļu noskalo tekošā ūdenī, nosusina.
- Cūkgaļā iegriež iegriezumus, kuros liek ķiploku šķēlītes.
- Sāli samaisa ar maltajiem melnajiem pipariem - ierīvē gaļu.
- Gaļas virsmu bagātīgi noklāj ar sinepju mērci.
- Cūkgaļu liek folijā, ietin.
- Gaļu folijā liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 1,5 stundas.
- Gatavu cūkgaļu izņem no krāsns, mazliet atdzesē, tad attin foliju.
- Ar asu nazi cūkgaļu sagriež 1,5-2 cm biezās šķēlēs.
- Šādi ceptu cūkgaļu pasniedz ar Tkemali mērci vai kečupu, vārītiem dārzeņiem, svaigiem salātiem vai rīsiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!