Sastāvdaļas
- 600 g cūkgaļas
- 20 ml augu eļļas
- 100 g sīpolu
- 3 tējkarotes Dižonas sinepju
- 1 tējkarote maltas paprikas
- 1 tējkarote sāls
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 10 g brūnā cukura
- 200 g tomātu
- 250 ml gaišā alus
Pagatavošana
- Gaļu sagriež gabaliņos, taukus nogriež nost.
- Uz lielas uguns, pannā cep cūkgaļu, kamēr tā kļūst zeltaini-brūna.
- Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, uz mazākas uguns cep sīpolus, kas sagriezti plānos pusgredzenos.
- Sautējamā katlā liek gaļu, virsū liek sīpolus, sinepes, sāli un garšvielas.
- Tomātiem iegriež krustveida iegriezumus, liek tos pusminūti verdošā ūdenī, tad novelk miziņu.
- Tomātus sagriež mazos gabaliņos.
- Tomātus liek sautējamā katlā, uzber sāli, uzlej alu, sautē uz mazas uguns, katlam uzliekot vāku, atstājot mazu spraudziņu.
- Sautē 1 stundu.
- Gaļu pasniedz karstu, ar maizi, kuru ēd, mērcējot mērcē, kas izveidojusies, sautēšanas laikā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!