Cūkgaļa alū un tomātos

Cūkgaļa alū un tomātos Foto: Cūkgaļa alū un tomātos

Sastāvdaļas

  • 600 g cūkgaļas 
  • 20 ml augu eļļas
  • 100 g sīpolu
  • 3 tējkarotes Dižonas sinepju
  • 1 tējkarote maltas paprikas 
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 10 g brūnā cukura
  • 200 g tomātu
  • 250 ml gaišā alus 

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež gabaliņos, taukus nogriež nost.
  2. Uz lielas uguns, pannā cep cūkgaļu, kamēr tā kļūst zeltaini-brūna.
  3. Tajā pašā pannā, kur cepās gaļa, uz mazākas uguns cep sīpolus, kas sagriezti plānos pusgredzenos.
  4. Sautējamā katlā liek gaļu, virsū liek sīpolus, sinepes, sāli un garšvielas.
  5. Tomātiem iegriež krustveida iegriezumus, liek tos pusminūti verdošā ūdenī, tad novelk miziņu.
  6. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. 
  7. Tomātus liek sautējamā katlā, uzber sāli, uzlej alu, sautē uz mazas uguns, katlam uzliekot vāku, atstājot mazu spraudziņu. 
  8. Sautē 1 stundu. 
  9. Gaļu pasniedz karstu, ar maizi, kuru ēd, mērcējot mērcē, kas izveidojusies, sautēšanas laikā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes