Sastāvdaļas
- 500 g cūkas filejas
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
- 1 tējkarote piparmētru
- 1 tējkarote salvijas
- 1 tējkarote sāls
- 1/4 tējkarotes piparu
- 1-2 ēdamkarotes sviesta
- 100 g gaļas buljona
Pagatavošana
- Cūkas fileju pārgriež gareniski, lai izveidotos viens taisnstūra formas gabals.
- Tad to izklāj un pārkaisa ar garšvielām.
- Pēc tam fileju satin veltnī, nosien ar kokvilnas diegu un apkaisa ar sāli un pipariem.
- Izkausē taukus cepeškrāsns izturīgā traukā.
- Tajā ieceļ gaļas veltni.
- Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175°C temperatūrā 35-40 minūtes.
- Apmēram pēc 15 minūtēm pielej gaļas buljonu.
- Tad gaļas veltni sagriež šķēlēs.
- Pasniedz ar rīsiem un salātiem.
- Pāri palikušo cepeša buljonu izmanto ka mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!