Sastāvdaļas
- 150 g musli
- 120 g saldkrējuma sviesta
Krēmam:
- 750 g svaigā siera
- 250 g cukura
- 3 olas
- 1 laims
- 1 citrons
- 12 g želatīna
Dekorēšanai:
- 400 g svaigu/saldētu ogu
Pagatavošana
- 23 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Sviestu izkausē un sajauc ar musli, ieklāj iepriekš sagatavotās formas pamatnē.
- Liek cepties aptuveni 10 - 15 minūtes.
- Krēms: Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumus un cukuru, laima un citrona miziņu ar elektrisko putotāju saputo biezā masā līdz cukurs izkusis.
- Atsevišķi saputo olu baltumus stingrā masā.
- Želatīnu pārlej ar nelielu ūdens daudzumu un atstāj uzbriest vismaz 5 minūtes. Tad izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Izkausētajam želatīnam pievieno izspiestu laima un citrona sulu, rūpīgi samaisa.
- Pakāpeniski olu dzeltenumiem pievieno svaigo sieru, nepārtraukti putojot ar elektrisko putotāju.
- Tad, lēni turpinot putot, pievieno arī ar citrusaugļu sulu pārlieto želatīnu.
- Saputotos olu baltumus rūpīgi iecilā pārējā masā un iegūto krēmu pārlej pār musli pamatni.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 4 stundām.
- Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām/saldētām ogām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!