Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 200 g cukura
- 2 olas
- 1 citrona miziņa un sula
- 200 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote vanilīna
- 100 ml piena
Krēmam:
- 3 olas
- 150 g cukura
- 1 citrona miziņa un sula
- 20 g sviesta
- 200 ml saldā krējuma
- konservēti mandarīni
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olas, rīvētu citrona miziņu un sulu - samaisa.
- Atsevišķi samaisa miltus, cepamo pulveri, vanilīnu - šo masu, pamīšus ar pienu, pievieno sviesta masai.
- Samīca mīklu, liek ietaukotā veidnē, cep 175°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Gatavo krēmu - katlā uzsilda olas, cukuru, rīvētu citrona miziņu un sulu.
- Katlu noņem no uguns, iemaisa sviestu - atdzesē.
- Pievieno saldo krējumu, sakuļ viendabīgā masā.
- Biskvītu sagriež 2 daļās, starp biskvītiem klāj krēmu, kā arī augšējā biskvīta virsmu noklāj ar krēmu.
- Tortes virsmu rotā ar konservētu mandarīnu šķēlītēm.
- Gatavu torti liek ledusskapī ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!