Citronu torte ar mandarīniem

Citronu torte ar mandarīniem Foto: Citronu torte ar mandarīniem

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 1 citrona miziņa un sula
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 100 ml piena
Krēmam:
  • 3 olas
  • 150 g cukura
  • 1 citrona miziņa un sula
  • 20 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • konservēti mandarīni

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olas, rīvētu citrona miziņu un sulu - samaisa.
  2. Atsevišķi samaisa miltus, cepamo pulveri, vanilīnu - šo masu, pamīšus ar pienu, pievieno sviesta masai.
  3. Samīca mīklu, liek ietaukotā veidnē, cep 175°C temperatūrā, 20 minūtes.
  4. Gatavo krēmu - katlā uzsilda olas, cukuru, rīvētu citrona miziņu un sulu.
  5. Katlu noņem no uguns, iemaisa sviestu - atdzesē.
  6. Pievieno saldo krējumu, sakuļ viendabīgā masā.
  7. Biskvītu sagriež 2 daļās, starp biskvītiem klāj krēmu, kā arī augšējā biskvīta virsmu noklāj ar krēmu.
  8. Tortes virsmu rotā ar konservētu mandarīnu šķēlītēm.
  9. Gatavu torti liek ledusskapī ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes