Citronu-pistāciju pīrāgs

Citronu-pistāciju pīrāgs Foto: Citronu-pistāciju pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 5 citroni
  • 292 g olu baltumu
  • 1 glāze cukura
  • 1/2 tējkarotes rīvētas citrona miziņas vai citrona sulas
  • 225 g pistāciju miltu(samaltas pistācijas)
  • 120 g auzu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Citronus kārtīgi nomazgā, ar nazi sadursta no visām pusēm.
  2. Sadurstītos citronus liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, tad uguni samazina līdz vidējam līmenim.
  3. Turpina vārīt 45 minūtes, kamēr citroni ir mīksti.
  4. Nolej ūdeni, citronus mazliet atdzesē.
  5. Citronus sagriež ceturtdaļās, izņem sēkliņas, sablenderē biezenī.
  6. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  7. Veidni ietauko ar sviestu, ieklāj cepamo papīru.
  8. Bļodā samaisa citronu biezeni ar olu baltumiem, sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu.
  9. Pievieno cukuru un citrona miziņu vai sulu - samaisa.
  10. Samaisa kopā abu veidu miltus un cepamo pulveri, pakāpeniski pievieno citronu masai - samīca mīklu.
  11. Mīklu liek veidnē, izlīdzina.
  12. Cep 55 minūtes, gatavu pīrāgu pilnībā atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes