Sastāvdaļas
- 350 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote sāls
- 450 g svaigu melleņu
- 130 g skābā krējuma
- 120 ml piena
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 3/4 tējkarotes citronu ekstrakta
- 1 tējkarotes citronu miziņas
- 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 300 g cukura
- 4 olas
Citronu garnējumam:
- 200 g sviesta
- 2 tējkarotes citronu miziņas
- 960 g pūdercukura
- 60 ml citrona sulas
- 6 ēdamkarotes putukrējuma
- 1/2 tējkarote citrona ekstrakta
- 2 ēdamkarotes ūdens
- šķipsniņa sāls
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ieklāj divās 23 cm lielās kūkas formās cepamo papīru. Ietauko to un nedaudz pārber ar miltiem.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc mīklai nepieciešamās sausās sastāvdaļas un 1 ēdamkaroti no maisījuma ieber dziļā bļodā.
- Pievieno mellenes un apmaisa tās 1 ēdamkarotē maisījuma.
- Gan miltu maisījumu, gan mellenes noliek maliņa līdz nepieciešams.
- Sajauc pienu, skābo krējumu, vaniļu, citrona ekstraktu nelielā bļodiņā un arī noliek maliņā līdz nepieciešams.
- Virtuves kombainā sakuļ sviestu un cukuru (apmēram 5 minūtes).
- Pievieno olas, tad pakāpeniski miltu un piena maisījumus(sākot un beidzot ar miltiem).
- Tad pievieno mellenes un visu maisa līdz izveidojas viendabīga mīklas konsistence.
- Iegūto mīklu ieklāj divās iepriekš sagatavotajās kūkas formās un cep aptuveni 30-35 minūtes. Kad biskvīti gatavi, novieto tos atdzesēties.
- Garnējums: Ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un citrona miziņas(aptuveni 3 minūtes).
- Lēni pievieno pūdercukuru un turpina kult.
- Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un turpina kult līdz izveidojas viendabīga masa (aptuveni 3-5 minūtes).
- Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un pār tortes virsmu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!