Sastāvdaļas
- 6 olas
- 1 glāze cukura
- 3/4 glāzes citrona un laima sulas
- rīvēta citrona un laima miziņa
- 3/4 glāzes trekna saldā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 500 g plānās šķēlītēs sagrieztu svaigu zemeņu
- 1/4 glāzes cukura (zemenēm)
- 1 ēdamkarote apelsīnu liķiera (pēc vēlēšanās)
- sāls
Pagatavošana
- Olu dzeltenumus atdala no olbaltumiem.
- Katlā sakuļ olu dzeltenumus ar 3/4 glāzes cukura, sāli, citrona un laima sulu un rīvētu citrona un laima miziņu.
- Katlu liek uz vidējas uguns un vāra, pastāvīgi maisot, 10 minūtes, kamēr maisījums sabiezē.
- Maisījumu izspiež caur sietu, liek traukā, pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī.
- Olbaltumus sakuļ ar atlikušo cukuru (cukuru pievieno pakāpeniski, nepārtraukti kuļot olbaltumus), cietās putās.
- Sakultos olbaltumus pievieno citrona- laima maisījumam, kārtīgi samaisa ar lāpstiņu.
- Saldo krējumu sakuļ ar vaniļas ekstraktu.
- Saldā krējuma maisījumu pievieno citrona - laima maisījumam un sajauc.
- Sagrieztās zemenes sajauc ar liķieri un cukuru un patur 30 minūtes.
- Citrona - laima uzpūteni liek trauciņos, pārlej ar zemeņu maisījumu.
- Uzpūteni pasniedz nekavējoties, vai tur ledusskapī, līdz pasniegšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!