Sastāvdaļas
- citroni
- cukurs
- rozīnes
- raugs
Pagatavošana
- 10 citronus sagriež ripiņās, reizē izņemot sēklas. Pie tam 5 citronus nomizo, bet pārējos sagriež ar visām mizām.
- Citronus ieliek māla podā, pieliek 1200 g cukura un 100 g rozīņu, pielej spaini karsta ūdens.
- Nākošajā dienā siltā ūdenī izšķīdina 25 g rauga un ielej māla podā.
- Kvasam ļauj tā 24 stundas nostāvēties, pēc tam to caur marli salej pudelēs.
- Katrā pudelē ieliek pa rozīnei.
- Pudeles labi noslēdz, pārsienot aizbāžņus ar stiepli, un uzglabā vēsā vietā guļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!