Sastāvdaļas
- 130 g augstākā labuma milti
- 120 g cukura
- 100 ml augu eļļas
- 2 citroni
- 3 olas
- 4 - 5 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana
- Vienu citrona miziņu sarīvē, liek katliņa ar ūdeni un vāra 10 minūtes līdz iztveicējās šķidrums.
- Citroniem izspiež sulu.
- Gatavojam miklu: olu dzeltenumiem pievieno cukuru, sakuļ līdz masa paliek balta un
- dubultojas, lej klāt augu eļļu un turpina kult, pievieno sali un miltus.
- Mīklai pievieno citrona miziņas, lej lēnam citrona sulu, kuļ līdz masa paliek spīdīga, viendabīga.
- Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus līdz stingrām putām un pievieno šķipsniņu sāls.
- Mīklā iecilā olu baltumus.
- Cepamā forma ieklāj ietaukotu cepamo papīru un ielej mīklu.
- Formu liek sakarsēta cepeškrāsni 175°C temperatūrā un cep 40 - 50 minūtes.
- Kad kūka gatavo to nedaudz atdzesē.
- Gatavojam glazūru: sajauc pūdercukuru ar citrona sulu. Glazūru pārklāj kūkas virsmai un malām.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!