Citronu kūka ar cukura glazūru

Sastāvdaļas

  • 130 g augstākā labuma milti
  • 120 g cukura
  • 100 ml augu eļļas
  • 2 citroni
  • 3 olas
  • 4 - 5 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana

  1. Vienu citrona miziņu sarīvē, liek katliņa ar ūdeni un vāra 10 minūtes līdz iztveicējās šķidrums.
  2. Citroniem izspiež sulu.
  3. Gatavojam miklu: olu dzeltenumiem pievieno cukuru, sakuļ līdz masa paliek balta un 
  4. dubultojas, lej klāt augu eļļu un turpina kult, pievieno sali un miltus.
  5. Mīklai pievieno citrona miziņas, lej lēnam citrona sulu, kuļ līdz masa paliek spīdīga, viendabīga. 
  6. Atsevišķā traukā sakuļ olu baltumus līdz stingrām putām un pievieno šķipsniņu sāls.
  7. Mīklā iecilā olu baltumus.
  8. Cepamā forma ieklāj ietaukotu cepamo papīru un ielej mīklu.
  9. Formu liek sakarsēta cepeškrāsni 175°C temperatūrā un cep 40 - 50 minūtes.
  10. Kad kūka gatavo to nedaudz atdzesē.
  11. Gatavojam glazūru: sajauc pūdercukuru ar citrona sulu. Glazūru pārklāj kūkas virsmai un malām.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes