Citronu – apelsīnu kūka

Citronu – apelsīnu kūka Foto: Citronu – apelsīnu kūka

Sastāvdaļas

  • 250 g margarīna
  • 0,5 glāzes silta piena
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote cukura
  • milti
  • sāls

Pildījumam:

  • 1 citrons
  • 1 apelsīns
  • 1 glāze cukura

Pagatavošana

  1. No produktu sastāvdaļām pagatavo mīklu. Miltus liek tik daudz, kamēr mīkla vairs nelīp pie rokām.
  2. Gaļas mašīnā samaļ citronu un apelsīnu, pievieno cukuru.
  3. Mīklu sadala 3 dažāda izmēra daļās. Izveltnē vienu lielu apli un divus mazākus.
  4. Cepamā formā liek lielo mīklas apli un pusi no pildījuma.
  5. Tad liek otru apli, paceļot uz augšu lielā mīklas apļa maliņas.
  6. Liek pildījuma kārtu.
  7. Liek trešo mīklas apli, aiztaisa maliņas kā skaistu vilnīti.
  8. Atstāj 30 minūtes. Var likt uzreiz cepeškrāsnī, pirms tam sadurstot ar dakšiņu vairākās vietās.
  9. Cep 180°C temperatūrā 30 - 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes