Sastāvdaļas
- 175 g „Selgas” cepumu
- 2 ēdamkarotes sviesta (izkausēts)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 28 g želatīna ar citrona garšu
- 120 ml verdoša ūdens
- 340 g vājpiena biezpiena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 citrona sulas
- 1/4 tējkarotes citrona miziņas
Garnējumam:
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 tējkarotes kukurūzas miltu
- 100 g mellenes (sadalītas)
- 1 tējkarote citrona sulas
- pūdercukurs (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu un olīveļļu viendabīgā masā.
- Iegūto masu izklāj pa 20 cm lielu kūkas formas pamatni un ar karotes otru pusi izlīdzina to.
- Ieliek saldētavā sastingt aptuveni 15 minūtes, tad ieliek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
- Pildījums: Verdošā ūdenī izkausē želatīnu un noliek maliņā līdz tas atdziest līdz istabas temperatūrai.
- Dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ biezpienu un cukuru līdz biezpiens atgādina gaisīgu pudiņu vai arī aptuveni 5-6 minūtes.
- Kad želatīns ir atdzisis, pievieno to biezpiena masai un turpina kulšanu lēnā tempā aptuveni 1 minūti.
- Izņem cepumu pamatni no ledusskapja un rūpīgi pārklāj to ar biezpiena masu.
- Tad pārklāj to ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz aptuveni 8 stundām.
- Garnējumam: Nelielā katliņā ieber cukuru, kukurūzas miltus, citrona sulu, ūdeni un pusi no mellenēm.
- Visu silda vidēji karstā temperatūrā, ik pa laikam apmaisot, līdz masa sāk sabiezēt.
- Tad noliek to atdzesēties vai ieliek ledusskapī līdz kūka ir gatava servēšanai.
- Kad kūka ir sastingusi, izņem to no formas un sagriež gabaliņos. Katru gabaliņu pasniedz ar iepriekš pagatavoto melleņu mērci,
- svaigām mellenēm un pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!