Citrona krēma kūka

Citrona krēma kūka Foto: Citrona krēma kūka

Sastāvdaļas

● 250 g sviesta
● 3 ēdamkarotes cukura
● 1 glāze cukura
● 2 olas
● 1/2 glāze skābā krējuma
● milti (pēc acu mēra)
● šķipsniņa sāls
● 1/2 tējkarote sodas
● 1 citrons

Pagatavošana

    1. Izkausē sviestu un pievieno cukuru, olas, skābo krējumu, sāli uz cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
    2. Tad pakāpeniski pievieno miltus un mīklu rūpīgi izmīca.
    3. Pildījums: Citronu pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm.
    4. Tad to samaļ caur gaļas mašīnu (kopā ar visu miziņu) un sajauc ar 1 glāzi cukura.
    5. Mīklu sadala divās daļās un katru daļu izrullē.
    6. Vienu daļu klāj kūkas formā tā, lai 1 - 2 cm maliņas būtu uz augšu.
    7. Ieklāj citrona masas pildījumu un pārklāj ar otru mīklas slāni.
    8. Cep 180°C 30 - 40 minūtes vai līdz kūkai zeltaina nokrāsa.
    9. Pasniedz ar pūdercukuru un svaigām ogām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes