Sastāvdaļas
- 250 g sviesta
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 1/2 glāze skābā krējuma
- milti (pēc acu mēra)
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarote sodas
- 1 citrons
Pagatavošana
- Izkausē sviestu un pievieno cukuru, olas, skābo krējumu, sāli uz cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
- Tad pakāpeniski pievieno miltus un mīklu rūpīgi izmīca.
- Pildījums: Citronu pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm.
- Tad to samaļ caur gaļas mašīnu (kopā ar visu miziņu) un sajauc ar 1 glāzi cukura.
- Mīklu sadala divās daļās un katru daļu izrullē.
- Vienu daļu klāj kūkas formā tā, lai 1 - 2 cm maliņas būtu uz augšu.
- Ieklāj citrona masas pildījumu un pārklāj ar otru mīklas slāni.
- Cep 180°C 30 - 40 minūtes vai līdz kūkai zeltaina nokrāsa.
- Pasniedz ar pūdercukuru un svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!