Sastāvdaļas
- 22 cm kūkas forma
- 3 olas
- 220 g pūdercukura
- 2 citroni un 2 tējkarotes citrona miziņas
- 300 g miltu (izsijāti)
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 280 g grieķu jogurta un papildus vēl servēšanai
- 125 g augu eļļas
Citronu sīrupam:
- 2 citronu sadrīvētas miziņas
- 110 g pūdercukura
- 80 ml citronu sulas
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko pannu un izklāj ar cepamo papīru
- Ar mikseri saputo olas un cukuru ~ 4 min ( līdz krēmveida konsistencei).
- Pievieno citrona sulu un miziņas, turpina putot vēl pāris minūtes.
- Iesijā miltus, tad pievieno jogurtu un eļļu. Maisa, kamēr masai ir viendabīga konsistence.
- Masu ielej formā un cep 45 min vai arī, kamēr koka irbulītis vairāk nav aplipis ar mīklu.
- Kamēr mīkla cepas, sāk gatavot sīrupu. Citrona miziņas ieber katliņā un vāra ūdenī
- ~ 1 min. Notecina un saglabā miziņas. Tad citronu miziņu novārījumam pievieno cukuru, citrona sulu un 2 ēdamkarotes ūdens
- tajā pašā katliņā un vāra, maisot uz lēnas uguns, kamēr cukurs izkūst. Turpina vārīt 3 min vai kamēr viss
- sabiezē un pievieno miziņas.
- Ar iesmu izveido aptuveni 15 caurumiņus pa visu kūku. Pārlej to ar pusi sīrupa un ļauj tam kūkā iesūkties. Kūku atstāj
- formā 30 min, pirms noņem malas. Kad malas ir noņemtas, pārlej kūku ar atlikušo sīrupu un pasniedz ar grieķu jogurtu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!