Cīsiņi mīklā „Kāpuriņi”

Cīsiņi mīklā „Kāpuriņi” Foto: Cīsiņi mīklā „Kāpuriņi”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 200 ml piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sausā rauga
  • 1 tējkarote sāls
  • 20 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 150 g siera

Pārziešanai:

  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote piena
  • 1 tējkarote augu eļļas

Pildījumam:

  • 8 cīsiņi

Pārziešanai:

  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote piena

Piedevām:

  • rīvēts Parmas siers
  • kečups
  • dilles

Pagatavošana

  1. No mīklas sastāvdaļām pagatavo mīklu.
  2. Sadala vismaz 8 tenisa bumbiņu lieluma daļās.
  3. Katru bumbiņu izrullē plācenītī, vidū liek cīsiņu bez apvalka.
  4. Plācenīša malas aizlipina, kā pelmenim, cīsiņu cieši piespiež mīklai.
  5. Gareniski iegriež 8 daļās, galu atstāj nesagrieztu.
  6. Vienu daļu pagriež pa kreisi, otru - pa labi.
  7. Darbojas pamīšus, kā šaha dēlītī - sanāks kāpuriņš.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
  9. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek cīsiņus mīklā uz 15 minūtēm siltā vietā, lai uzrūgst.
  10. Virsmu noziež ar olas, piena, eļļas maisījumu.
  11. Pārlej ar kečupu zigzaga veidā, uzkaisa Parmas sieru un sakapātas dilles.
  12. Cep, aptuveni, 20 minūtes, kamēr kļūst zeltaini.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes