Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 ml piena
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sausā rauga
- 1 tējkarote sāls
- 20 g sviesta
- 300 g miltu
- 150 g siera
Pārziešanai:
- 1 ola
- 1 ēdamkarote piena
- 1 tējkarote augu eļļas
Pildījumam:
- 8 cīsiņi
Pārziešanai:
- 1 ola
- 1 ēdamkarote piena
Piedevām:
- rīvēts Parmas siers
- kečups
- dilles
Pagatavošana
- No mīklas sastāvdaļām pagatavo mīklu.
- Sadala vismaz 8 tenisa bumbiņu lieluma daļās.
- Katru bumbiņu izrullē plācenītī, vidū liek cīsiņu bez apvalka.
- Plācenīša malas aizlipina, kā pelmenim, cīsiņu cieši piespiež mīklai.
- Gareniski iegriež 8 daļās, galu atstāj nesagrieztu.
- Vienu daļu pagriež pa kreisi, otru - pa labi.
- Darbojas pamīšus, kā šaha dēlītī - sanāks kāpuriņš.
- Krāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek cīsiņus mīklā uz 15 minūtēm siltā vietā, lai uzrūgst.
- Virsmu noziež ar olas, piena, eļļas maisījumu.
- Pārlej ar kečupu zigzaga veidā, uzkaisa Parmas sieru un sakapātas dilles.
- Cep, aptuveni, 20 minūtes, kamēr kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!