Čipsi meksikāņu gaumē

Načos - Čipsi meksikāņu gaumē Foto: Čipsi meksikāņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 lavaša plāksnes
  • 100-150 ml augu eļļas
  • 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
  • 1/2 tējkarotes kaltēta majorāna
  • 1/2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
  • 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 220 °C temperatūrai.
  2. Lavašu sagriež gabaliņos - četrstūrīšos, trīsstūrīšos, kā vēlaties.
  3. Lavaša gabaliņus liek veidnē, pievieno visas garšvielas, eļļu - kārtīgi samaisa, lai katrs gabaliņš ir ieziests ar eļļu un garšvielām.
  4. Ja vēlaties, lai čipsi nebūtu tik trekni, veselu lavašu ieziež ar ēļļu no abām pusēm, ar otiņas palīdzību, uzkaisa garšvielas, sagriež gabaliņos un liek veidnē.
  5. Cep 5-7 minūtes.
  6. Vislabāk čipsus likt vienā kārtā veidnē, ideāls variants ir vairākas veidnes.
  7. Ja ir tikai viena veidne, liek visus čipsus, cepot ik pa laikam čipsus samaisa, lai visi izceptos vienmērīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes