Sastāvdaļas
- 2 lavaša plāksnes
- 100-150 ml augu eļļas
- 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika
- 1/2 tējkarotes kaltēta majorāna
- 1/2 tējkarotes maltas paprikas
- 1/2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 1/2 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 220 °C temperatūrai.
- Lavašu sagriež gabaliņos - četrstūrīšos, trīsstūrīšos, kā vēlaties.
- Lavaša gabaliņus liek veidnē, pievieno visas garšvielas, eļļu - kārtīgi samaisa, lai katrs gabaliņš ir ieziests ar eļļu un garšvielām.
- Ja vēlaties, lai čipsi nebūtu tik trekni, veselu lavašu ieziež ar ēļļu no abām pusēm, ar otiņas palīdzību, uzkaisa garšvielas, sagriež gabaliņos un liek veidnē.
- Cep 5-7 minūtes.
- Vislabāk čipsus likt vienā kārtā veidnē, ideāls variants ir vairākas veidnes.
- Ja ir tikai viena veidne, liek visus čipsus, cepot ik pa laikam čipsus samaisa, lai visi izceptos vienmērīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!