Cidoniju džems

Cidoniju džems Foto: Cidoniju džems

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. četrām 3/8 l tilpuma burkām:

  • 2 kg cidoniju (iztīrītas apm. 1,4 kg)
  • 1/2 kanēļa miziņas
  • 2 krustnagliņas
  • 1 citrona sula
  • 500 g želejas cukura

Pagatavošana

  1. Cidonijas nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi.
  2. Sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Dažas sēkliņas kopā ar kanēli un krustnagliņām iesien marlē un pievieno augļiem.
  4. Pielej 300 ml ūdens un visu karsē, līdz sāk vārīties.
  5. Vāra apsegtā katlā ļoti nelielā karstumā 1,5 stundas, līdz cidonijas mīkstas.
  6. Vārot visu laiku jāmaisa, lai biezenis nepiedeg.
  7. Izņem marli ar garšvielām.
  8. Cidonijas saspiež ar stampiņu.
  9. Pievieno citrona sulu, želejas cukuru un visu vēlreiz uzvāra.
  10. Maisot vāra 5 minūtes un tūlīt pilda sterilizētās burkās.
  11. Burkas tūlīt aizvāko un noliek vēsā vietā.

Padoms
No cidoniju džema var ātri pagatavot oriģinālus saldos ēdienus.
Ja džemu sajauc ar nedaudz baltvīna, cidoniju sulu vai grapu, to var izmantot kā piedevu dažādiem saldajiem ēdieniem, piemēram, krējuma saldējumam, dažādiem krēmiem un pudiņiem. Īpaši labi cidoniju džems garšo ar svaigi ceptām kartupeļu pankūkām vai arī ar pīles cepeti.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes