Četras vafeļu receptes

Četras vafeļu receptes Foto: Četras vafeļu receptes

Kraukšķīgās vafeles

● 250 g margarīna
● 350 g cukura
● 5-6 olas
● 1 paciņa vaniļas cukura
● sāls
● 500 g kartupeļu cietes

  1. Noturīgās putās sakultam margarīnam, pakāpeniski pievieno pārējās sastāvdaļas. 
  2. Mīklu patur 15 minūtes un cep vafeles.

Sodas mīklas vafeles

● 1/4 l piena
● 2 olas
● 40 g cukura
● sāls
● naža gals rīvētas citrona miziņas
● 180 g miltu
● 1/4 tējkarotes sodas

  1. Sakuļ pienu, olu dzeltenumus, cukuru,rīvētu citrona miziņu.
  2. Pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu un sakultus olu baltumus, visu vēlreiz sakuļ.
  3. Cep vafeles.

Smilšu mīklas vafeles

● 4 olas
● 150 g cukura
● 175 g miltu
● sāls
● 4 ēdamkarotes konjaka
● 100 g margarīna

  1. Olas sakuļ ar cukuru putās.
  2. Pievieno miltus, sāli, konjaku, izkausētu, atdzesētu margarīnu, kārtīgi sakuļ.
  3. Cep vafeles.

Svētku vafeles

● 150 g margarīna
● 125 g cukura
● sāls
● 1 paciņa vaniļas cukura
● 3 olas
● 125 g miltu
● 75 g kartupeļu cietes
● 1/4 tējkarotes sodas
● 4 ēdamkarotes skābā krējuma
● 3 sarīvētas mandeles

  1. Margarīnu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru noturīgās putās.
  2. Pievieno olu dzeltenumus, miltus, samaisītus ar sodu, kartupeļu cieti,skābo krējumu, sakultus olu baltumus,mandeles, visu vēlreiz sakuļ.
  3. Cep vafeles.
  4. Gatavas vafeles vislabāk atdzesēt uz restītēm, blakus vienu otrai, jo, ja vafeles liek virsū vienu otrai, tās paliek mīkstas.
  5. Vafeles pasniedz ar putukrējumu, vai pārkaisītas ar pūdercukuru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes