Sastāvdaļas
- 1 tējkarote zaļās pārtikas krāsvielas (pēc izvēles)
- 750 g krēmsiera
- 1 ēdamkarote piena
- 1 tējkarote miltu
- 10 piparmētru cepumu
- 1 ēdamkarote piparmētru liķiera
- 15 „Oreo” cepumu
- 320 g iebiezinātā piena
- 5 ēdamkarotes sviesta (izkausēta)
- 1 glāze šokolādes skaidiņu
- 1/2 glāze šokolādes skaidiņu (glazūrai)
- 1 tējkarote piparmētru ekstrakta
- 3 olas
Pagatavošana
- Virtuves kombainā sasmalcina piparmētru un šokolādes cepumus.
- Pievieno izkausētu sviestu un vēlreiz visu samaisa viendabīgā masā.
- Masu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā, kas viegli ietaukota.
- Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru gaisīgā masā.
- Pievieno iebiezināto pienu un olas, piparmētru liķieri un ekstraktu.
- Rūpīgi visu samaisa un, ja vēlaties, pievieno zaļo pārtikas krāsvielu.
- Atsevišķā bļodā sajauc šokolādes skaidiņas un miltus, iemaisa krēmsiera masā.
- Masu pārklāj pār cepumu pamatni un liek cepties 160°C temperatūrā 1 stundu.
- Tikmēr sajauc glazūrai paredzētās šokolādes skaidiņas ar pienu un izkausē mikroviļņu krāsnī.
- Kad kūka izcepusies, pārklāj glazūru pār tās virsmu.
- Kūku dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!