Sastāvdaļas
Sastāvdaļas auzu pārslu cepumiem:
- 225 g sviesta
- 200 g cukura
- 220 g brūnā cukura
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas cukurs
- 250 g miltu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 šķipsna sāls
- 1 tējkarote kanēļa
- 250 g ātri pagatavojamās auzu pārslu
Sastāvdaļas dzērveņu cepumiem:
- 170 g sviesta
- 150 brūnā cukura
- 50 g cukura
- 1 liela ola
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 250 g miltu
- 2 tējkarotes kukurūzas miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 šķipsniņa sāls
- 135 g baltās šokolādes
- 100 grami žāvētu dzērveņu
- 1 citronu miziņa
Sastāvdaļas zemesriekstu sviesta cepumiem:
- 115 g sviesta
- 130 g zemesriekstu sviesta
- 220 g brūnā cukurā
- 100 g cukura
- 2 olas
- 30 ml kukurūzas sīrupa
- vaniļas cukurs
- 310 g miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 3 g sāls
- 335 g rūgtās šokolādes
Pagatavošana
Auzu pārslu cepumi
- Sviestu kārtīgi samaisa ar cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un sāli.
- Kad viss kārtīgi samaisīts pievienojam olas, miltus, kanēli un kārtīgi visu samaisām, beigās pievienojam auzu pārslas, iemaisām kārtīgi.
- Mīkla gatava cepšanai.
- Uz cepešpannas ar cepam papīru liekam mazas kaudzītes ar mīklu un cepam 190°C temperatūrā apmēram 8 - 9 minūtes, noteikti seko līdzi laikam!
Dzērveņu cepumi
- Sviestu sakuļam ar brūno cukuru, cukuru, vaniļas cukuru un sāli, pierīvējam citronu miziņu.
- Kad tas izdarīts, iemaisām vienu olu, kukurūzu miltus, cepamo pulveri, visu kārtīgi samaisām.
- Kad tas izdarīts, pievienojam miltus, iemaisām miltus palēnam un kārtīgi maisam.
- Mīklu ledusskapī atdzesējam, pirms cepšanas pievienojam dzērvenes un šokolādi.
Zemesriekstu sviesta cepumi
- Sviestu sajaucam ar zemesriekstu sviestu, brūno un balto cukuru, olām un vaniļas cukuru, visu sakuļam kopā.
- Pēc tam pievienojam kukurūzas sīrupu, sāli un miltus.
- Visu samaisām un pievienojam beigās vidēji rūgtu šokolādi.
- Cepam cepeškrāsnī 190°C temperatūrā 8 - 9 minūtes.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!