Sastāvdaļas
- 460 g miltu
- 200 g sviesta
- 150 g pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 2 olas
- 40 g kartupeļu cietes
- 10 g cepamā pulvera
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, izmantojot putojamo slotiņu.
- Putojot, pa vienai pievieno olas.
- Pievieno miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri, visu samaisa.
- Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī, uz 30 minūtēm.
- Mīklu sadala 46-48 bumbiņās.
- No puses mīklas bumbiņu izveltnē desiņas, viens desiņas gals mazliet resnāks.
- Mīklas desiņas apviļā kakao pulverī un dziļi iespiež mīklas bumbiņas viducī, veidojot sēni.
- Cepumus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep, 180°C temperatūrā, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!