Cepumi „Riekstiņi” ar iebiezināto pienu

Cepumi „Riekstiņi” ar iebiezināto pienu Foto: Cepumi „Riekstiņi” ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 1,5 glāzes miltu
  • 70 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ola
  • 1/3 tējkarotes cepamā pulvera
  • sāls

Pildījumam:

  • 1 bundža vārītā iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Olu sakuļ ar cukuru, kamēr cukurs izkūst.
  2. Sviestu izkausē, mazliet atdzesē un pastāvīgi maisot pievieno olai.
  3. Miltus izsijā, samaisa ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
  4. Pievieno olas - sviesta maisījumam, samīca mīklu.
  5. Mīklu sadala vienādos, ķirša ogas lieluma gabaliņos, izveido bumbiņas.
  6. Mīklu liek ietaukotās riekstu veidnītēs un cep sakarsētā krāsnī.
  7. Iebiezinātajam pienam pievieno sasmalcinātus valriekstus, vai citus riekstus, kas vislabāk garšo.
  8. Ar iebiezinātā piena krēmu pilda cepumu pusītes un savieno, izveidojot riekstiņus.
  9. Ja nav pieejams vārītais iebiezinātais piens, parasto iebiezināto pienu vāra 2-3 stundas, lielā ūdens daudzumā (ūdens peldē).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes