Sastāvdaļas
- 2 olas
- 100 g sviesta
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 glāzes miltu
- 100 g cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote sodas
- 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
Pildījumam:
- 15 g cukura
- 2 citroni
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Skābo krējumu samaisa ar sodu, atstāj uz 5-10 minūtēm.
- Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pievieno olas, sāli, citrona miziņu - visu sakuļ.
- Pievieno skābā krējuma maisījumu, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
- Gatavu mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
- Citronus sagriež šķēlēs, novelk mizu, izņem kauliņus.
- Citroniem pievieno cukuru un kartupeļu cieti.
- Visu sablenderē, liek uz uguns, kad masa sāk vārīties, noņem no uguns un atdzesē.
- Mīklu izrullē 3-5 mm biezā plāksnē.
- Atstājot nenoklātas maliņas, uzklāj citronu pildījumu.
- Satin ruleti, liek ledusskapī.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Ruleti sagriež 4 cm platās šķēlītēs.
- Šķēlīšu maliņas nostiprina, liek ietaukotā veidnē.
- Cep 17-20 minūtes.
- Izceptus cepumus apviļā cukurā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!