Cepumi ar vārītu iebiezināto pienu

Cepumi ar vārītu iebiezināto pienu Foto: Cepumi ar vārītu iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

  • 110 g lobītu mandeļu
  • 200 g pūdercukura
  • 1/2 vaniļas pāksts
  • 50 g cukura
  • 3 olas baltumi
  • 1 bundža iebiezināta piena

Pagatavošana

  1. Mandeles samaļ ar virtuves kombainu, pievieno cukuru, samaisa viendabīgā masā.
  2. No vaniļas pāksts izņem sēklas.
  3. Vaniļas sēklas sajauc ar cukuru.
  4. Sakuļ olbaltumus putās, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, kamēr maisījums iegūst bezē konsistenci.
  5. Pievieno mandeļu maisījumu un ātri samaisa.
  6. Veidnē ieklāj cepamo papīru, ar konditorejas maisiņa palīdzību, veido apaļus cepumus (apm. 4 cm diametrā).
  7. Atstāj uz 30-40 minūtēm, kamēr cepumi sacietē.
  8. Uzkarsē krāsni līdz 150 grādu temperatūrai un cep 8-10 minūtes. Atdzesē.
  9. Iebiezināto pienu klāj uz viena cepuma un otru uzliek virsū. Tā noklāj visus cepumus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes