Sastāvdaļas
- 1 l ūdens
- 5 cietas bietes
- puravs
- sīpols
- 2 seleriju stiebri
- saišķītis diļļu
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 100 ml trekna skābā krējuma
- 5 smaržīgo piparu graudiņi
- malti pipari
- jūras sāls
Pagatavošana
- Puravu, sīpolu un seleriju sagrieziet, pieberiet smaržīgos piparus, pielejiet aukstu ūdeni un izvāriet buljonu.
- Bietes rūpīgi nomazgājiet un sagrieziet 3-5 mm biezās šķēlītēs.
- Plātī lieciet bietes vienā kārtā.
- Sāli ar pipariem sagrūdiet, ar šo maisījumu apbārstiet bietes.
- Ievietojiet plāti cepeškrāsnī un cepiet 25-30 minūtes.
- Izvārītajā buljonā lejiet citronu sulu, pieberiet sāli, piparus un sasmalciniet dilles.
- Ceptās bietes sagrieziet šauros stienīšos.
- Lieciet biešu stienīšus bļodiņās, pārlejiet ar buljonu, pievienojiet skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!