Ceptu banānu deserts

Ceptu banānu deserts Foto: Ceptu banānu deserts

Sastāvdaļas

  • 5 banāni
  • 1 citrons
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 300 - 400 g krējuma saldējuma
  • 100 g smilšu cepumu
  • 25 g šokolādes

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C temperatūrai.
  2. Cepamo formu bagātīgi iesmērē ar sviestu. Banāniem noņem mizas un sagriež tos gareniski uz pusēm.
  3. Banānus liek cepamā traukā kā vienu kārtu.
  4. Citronam norīvē miziņu un uzkaisa to banāniem.
  5. No citrona izspiež visu sulu un arī to uzlej uz banāniem.
  6. Pārkaisa cukuru. Saldummīļi var bērt cukuru vairāk. Cep 10 minūtes.
  7. Uz šķīvja liek pāris banānu gabaliņus, pa virsu liek saldējumu un pārkaisa ar cepumiem.
  8. Pārlej sulu, kura palika pāri no citrona formā un pārkaisa rīvētu šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes