Cepts zandarts ar sēnēm un sieru

Cepts zandarts ar sēnēm un sieru Foto: Cepts zandarts ar sēnēm un sieru

Sastāvdaļas

  • 800 g zandarta
  • 250 g meža sēņu
  • 250 ml 30 % saldā krējuma
  • 1 sīpols
  • 1/2 buntītes pētersīļu zaļumu
  • 50 g Parmas siera
  • sāls
  • svaigi malti balti pipari
  • 1 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz ~ 180°C temperatūrai.
  2. Zivi nomazgā un sadala porciju gabalos. Ierīvē ar sāli un svaigi maltiem baltiem pipariem.
  3. Zivs gabaliņus liek karstumizturīgā traukā vienā kārtā.
  4. Nelielā pannā uzkarsē sviestu un eļļu.
  5. Kad sviests beidzis putoties, pievieno puse gredzenos sagrieztus sīpolus un cep līdz tie mīksti.
  6. Pievieno sagrieztas sēnes, sāli, piparus pēc garšas un cep, apmaisot, 4 - 5 minūtes.
  7. Sēnēm pielej saldo krējumu un labi samaisa. Ar šo mērci pārlej zivs gabaliņus.
  8. Sēnes vienmērīgi izlīdzina pa visu virsmu. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
  9. Kad šis laiks pagājis, ēdienam pārkaisa vispirms ar pētersīļu zaļumus un vēl pa virsu sarīvētu Parmas sieru.
  10. Cep vēl 10 minūtes. Sieram jābūt gaiši apbrūnējušam.
  11. Izņem no cepeškrāsns un nekavējoties pasniedz.
  12. Kā piedevas ļoti labi der makaroni, kartupeļi vai vienkārši dārzeņu salāti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes