Sastāvdaļas
- 800 g zandarta
- 250 g meža sēņu
- 250 ml 30 % saldā krējuma
- 1 sīpols
- 1/2 buntītes pētersīļu zaļumu
- 50 g Parmas siera
- sāls
- svaigi malti balti pipari
- 1 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz ~ 180°C temperatūrai.
- Zivi nomazgā un sadala porciju gabalos. Ierīvē ar sāli un svaigi maltiem baltiem pipariem.
- Zivs gabaliņus liek karstumizturīgā traukā vienā kārtā.
- Nelielā pannā uzkarsē sviestu un eļļu.
- Kad sviests beidzis putoties, pievieno puse gredzenos sagrieztus sīpolus un cep līdz tie mīksti.
- Pievieno sagrieztas sēnes, sāli, piparus pēc garšas un cep, apmaisot, 4 - 5 minūtes.
- Sēnēm pielej saldo krējumu un labi samaisa. Ar šo mērci pārlej zivs gabaliņus.
- Sēnes vienmērīgi izlīdzina pa visu virsmu. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.
- Kad šis laiks pagājis, ēdienam pārkaisa vispirms ar pētersīļu zaļumus un vēl pa virsu sarīvētu Parmas sieru.
- Cep vēl 10 minūtes. Sieram jābūt gaiši apbrūnējušam.
- Izņem no cepeškrāsns un nekavējoties pasniedz.
- Kā piedevas ļoti labi der makaroni, kartupeļi vai vienkārši dārzeņu salāti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!