Sastāvdaļas
- 500 g ribiņu
- sāls
- malti čili pipari
- ķiploku pulveris
- estragons
- baziliks
- malta paprika
Mērcei:
- 120 ml kečupa
- 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
- 1 ēdamkarote brūnā cukura
Pagatavošana
- Ribiņas nomazgā, nosusina, noņem plēvi un liekos taukus.
- Visas garšvielas samaisa bļodā un kārtīgi ierīvē ribiņas, lai tās visas būtu noklātas ar garšvielu maisījumu.
- Ribiņas ietin dubultā folijā, blīvi nostiprina maliņas, lai sula neiztecētu.
- Liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī uz 2 stundām.
- 15 minūtes pirms ribiņu cepšanās beigām, gatavo mērci - samaisa visas mērces sastāvdaļas.
- Ribiņas izņem no krāsns, uzklāj mērci uz vienas puses, krāsni ieslēdz grila režīmā vai uz mazas uguns, ribiņas pacep 5 minūtes.
- Ribiņas atkal izņem no krāsns, uzklāj mērci uz otras puses, atkal pacep 5 minūtes.
- Ribiņas pasniedz ar kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!