Ceptas ribiņas sarkanvīna etiķa mērcē

Ceptas ribiņas sarkanvīna etiķa mērcē Foto: Ceptas ribiņas sarkanvīna etiķa mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g ribiņu
  • sāls
  • malti čili pipari
  • ķiploku pulveris
  • estragons
  • baziliks
  • malta paprika

Mērcei:

  • 120 ml kečupa
  • 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Ribiņas nomazgā, nosusina, noņem plēvi un liekos taukus.
  2. Visas garšvielas samaisa bļodā un kārtīgi ierīvē ribiņas, lai tās visas būtu noklātas ar garšvielu maisījumu.
  3. Ribiņas ietin dubultā folijā, blīvi nostiprina maliņas, lai sula neiztecētu.
  4. Liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī uz 2 stundām.
  5. 15 minūtes pirms ribiņu cepšanās beigām, gatavo mērci - samaisa visas mērces sastāvdaļas.
  6. Ribiņas izņem no krāsns, uzklāj mērci uz vienas puses, krāsni ieslēdz grila režīmā vai uz mazas uguns, ribiņas pacep 5 minūtes.
  7. Ribiņas atkal izņem no krāsns, uzklāj mērci uz otras puses, atkal pacep 5 minūtes.
  8. Ribiņas pasniedz ar kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes