Ceptas olas paprikas gredzenos

Ceptas olas paprikas gredzenos Foto: Ceptas olas paprikas gredzenos

Sastāvdaļas

  • 2 vidēja lieluma olas
  • 1 tomāts
  • 1 liela paprika
  • sviests
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • svaigas dilles dekorēšanai

Pagatavošana

  1. No paprikas izņem sēklas un nogrieziet divus lielus gredzenus 8 mm biezumā.
  2. Uzkarsē pannu līdz vidējam siltumam un ieziež to ar sviestu.
  3. Liek piparu gredzenus uz pannas un cep no vienas puses 3 minūtes, apgrieziet gredzenus uz otru pusi un cepiet vēl 2 minūtes.
  4. Nogriež divas plānas tomātu šķēles un liek tās paprikas gredzenos, uzber sāli un sautē 1-2 minūtes.
  5. Rūpīgi iesit 1 olu katrā paprikas gredzenā, virsū tomātiem.
  6. Uzber olām sāli un piparus.
  7. Cep līdz gatavs (vēlams neizmantot vāciņu, lai dzeltenums neizbalē).
  8. Noņem no uguns, noņem lieko olas baltumu, kas izplūdis pāri malām ar lāpstiņu, apkaisa ar dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes